search icon

Ο παλμός της οικονομίας

Mετά τη δικαίωση ενστόλων-δικαστικών αναμένονται και νέες επιστροφές- Ανοίγει όμως “τρύπα” 270 εκατ.

Η δικαίωση δικαστικών και ενστόλων από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την επιστροφή των μισθολογικών περικοπών ανοίγει την πόρτα και για άλλες κατηγορίες.

Η δικαίωση δικαστικών και ενστόλων από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την επιστροφή των μισθολογικών περικοπών ανοίγει την πόρτα και για άλλες κατηγορίες, όπως οι πανεπιστημιακοί, οι διπλωμάτες και οι γιατροί.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα του Σαββάτου, στην περίπτωση των πανεπιστημιακών οι διεκδικήσεις τους για επιστροφή στις προ Αυγούστου 2012 αποδοχές δεν έχουν ακόμα κριθεί από τη Δικαιοσύνη.

Στην περίπτωση των διπλωματών η απόφαση δεν μπορεί να προδικαστεί, δεδομένου ότι το σκεπτικό της απόφασης για τους ένστολους είναι ότι ανήκουν στον «σκληρό πυρήνα» του Δημοσίου.

Εν αναμονή της απόφασης της Δικαιοσύνης τηρούν και οι γιατροί.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, οι αποφάσεις επί των προσφυγών αναμένονται με το επόμενο δικαστικό έτος (από τον Σεπτέμβριο του 2014), και σε όλες τις περιπτώσεις μοιάζουν με γρίφο για δυνατούς λύτες.

Στην κυβέρνηση, πάντως, αναζητούν τρόπους να περιορίσουν τη δαπάνη, η οποία θα ανοίξει τρύπα στον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», εκτιμάται ότι για το 2014 μπορεί να αποφευχθούν νέα μέτρα εάν υπερκαλυφθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού.

Ωστόσο, τα μόνιμα μέτρα που θα πρέπει να υιοθετηθούν για το 2015 κι έπειτα υπολογίζονται σε 200 εκατ. ευρώ μονό για τους ένστολους, ενώ αν προστεθεί και το κόστος για τους δικαστικούς τότε ο λογαριασμός φτάνει στα 270 εκ. ευρώ.

 

 

Exit mobile version