search icon

Ο παλμός της οικονομίας

ΑΔΜΗΕ: Η χώρα χρειάζεται δυναμικό 3200MW

Παραγωγικό δυναμικό συνολικής ισχύος 3200mw χρειάζεται η χώρα σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε ο Διαχειριστής των Δικτύων -μεταφοράς ρεύματος (ΑΔΜΗΕ)

Παραγωγικό δυναμικό συνολικής ισχύος 3200mw χρειάζεται η χώρα σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε ο Διαχειριστής των Δικτύων -μεταφοράς ρεύματος. ( ΑΔΜΗΕ ) Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newmoney.gr, εν όψει των απεργιών της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ κ. Γιαρέντης απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Ζερβό, προκειμένου να διασφαλιστεί η ευστάθεια του συστήματος μεταφοράς. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως η απαιτούμενη ισχύς είναι κατ΄ ελάχιστον ενώ έχουν ληφθεί υπόψη και οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες. Ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, όμως, είναι προσεκτικός και υπογραμμίζει ότι, για λόγους ευστάθειας θα απαιτηθούν περιοδικές διακοπές τροφοδότησης καταναλωτών.   
Αναλυτικά, το  απαιτούμενο παραγωγικό δυναμικό ανά γεωγραφική περιοχή έχει ως εξής :    
 
Βορειο Συστημα (Δυτική, Κεντρική, Ανατολικη Μακεδονια και Θρακη):
Θερμικη Ισχύς:1300 MW
Υδροηλεκτρική  Ισχύς :550 MW
 
Νοτιο Συστημα (Θεσσαλία, Στερεά Ελλαδα, Πελοπόννησος):
Θερμικη Ισχύς:600 MW , εκ των οποίων 255 MW στην Πελοπόννησο
Υδροηλεκτρική  Ισχύς :100 MW , εκ των οποίων 60 MW στην Πελοπόννησο.
 
Δυτική Ελλάδα (Ηπειρος-Αιτωλοακαρνανία)
Υδροηλεκτρική  Ισχύς :750 MW.

Την υπόλοιπη ισχύ που χρειάζεται η χώρα μέχρι τις 7.000 MW τι σύστημα θα την προμηθευτεί από εισαγωγές και από τις ιδιωτικές μονάδες.
 

Δ. Παφίλας
 
 

Exit mobile version