Οι ρωσικές αρχές ενδέχεται να απαγορεύσουν τις εισαγωγές φρούτων από την Ελλάδα, την επόμενη εβδομάδα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τη ρωσική υπηρεσία Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Επίβλεψης (VPSS).
Το ίδιο πρακτορείο μιλά και για απαγόρευση εισαγωγών πουλερικών από τις ΗΠΑ.
Η Ρωσία εισήγαγε φρούτα από την Ελλάδα συνολικής αξίας 611 εκατ. δολαρίων, ενώ οι εισαγωγές πουλερικών από τις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στα 71 εκατ. δολάρια από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2013.
Σημειώνεται ότι το RIA δεν συνδέει τους περιορισμούς στις εισαγωγές με τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, αλλά υποστηρίζει ότι θα γίνουν για υγειονομικούς λόγους, καθώς σε ελληνικά νεκταρίνια βρέθηκαν σκόροι, ενώ στα αμερικανικά πουλερικά έχουν χρησιμοποιηθεί αντιβιοτικά.