search icon

Ο παλμός της οικονομίας

Σόιμπλε: Σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης στην Ευρώπη

Oι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρέασαν την ευρωπαϊκή οικονομία, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανκ Σόιμπλε, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν σημάδια επιβράδυνσης.

Oι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρέασαν την ευρωπαϊκή οικονομία, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανκ Σόιμπλε, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν σημάδια επιβράδυνσης.

Ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξη που έδωσε την Πέμπτη με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν, τόνισε πως «δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι ορισμένοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι παίζουν αυτήν την στιγμή σημαντικό ρόλο. Υπάρχουν σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης».

Σύμφωνα με το Reuters ο κ. Σόιμπλε, ερωτώμενος να σχολιάσει την έκκληση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ για μια σύνοδο για αναπτυξιακά μέτρα, υποστήριξε πως οι ηγέτες των κρατών μελών πρέπει να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα της ευρωζώνης.

Συντάσομαι με τον κ. Ολάντ για την ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης μέσω επενδύσεων, ανέφερε.

Σχετικά με τις εκκλήσεις της Γαλλίας για ένα πιο αδύναμο ευρώ, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε πως οι συναλλαγματικές ισοτιμίες πρέπει να καθορίζονται ελεύθερα από τις αγορές.

Exit mobile version