Στα 3,2 δισ. ευρώ ή 1,8% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης την περίοδο Ιανουαρίου–Ιουλίου 2014 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,8 δισ. ευρώ ή 1,0% του ΑΕΠ την αντίστοιχη περίοδο του 2013, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.
Επίσης, το μήνα Ιούλιο 2014, επετεύχθη σημαντική μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις (συμπεριλαμβανομένων και των επιστροφών φόρων) διαμορφώθηκαν σε 4,6 δισ. ευρώ από 5,2 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2014, μειωμένες κατά 600 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα “Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σαφή ένδειξη ότι τα δημόσια οικονομικά της χώρας σταθεροποιούνται στην επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων. Δημιουργείται, έτσι, η αναγκαία βάση για ανάπτυξη της οικονομίας με κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή”.
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ