search icon

Ο παλμός της οικονομίας

Metron Analysis: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,6% διαφορά όμως το 54% των πολιτών δεν θέλει πρόωρες εκλογές

Σχετικά με την έξοδο από την κρίση, αλλαγή του πολιτικού συστήματος ζητά το 84% των πολιτών -με συντριπτική πλειοψηφία στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων- ενώ αλλαγή της πολιτικής ζητά το 8%.

(Upd 10.30, 13/9) Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με 2,6% καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23%, η ΝΔ 20,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η Χρυσή Αυγή 5,3%, «Το Ποτάμι» 4,8%, η Ελιά 4,6% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%. 
 
Ακόμη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει 1,4% και ο ΛΑΟΣ 1,2%. Αξιοσημείωτο είναι ότι η ΔΗΜΑΡ δεν εμφανίζεται στη μέτρηση, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό χαμηλότερο του 1%.
 
Άλλο κόμμα επιλέγει το 5,1% των ερωτηθέντων και άκυρο – λευκό το 5%.
 
Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 11,6% των ερωτηθέντων, ενώ ένα 6,8% δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν.
 
Ένα 2,2% δεν απάντησε στη σχετική ερώτηση της δημοσκόπησης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 54% των Ελλήνων θέλει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Αντίθετα το 41% θέλει να προηγηθούν πρόωρες εκλογές.

Σχετικά με την έξοδο από την κρίση, αλλαγή του πολιτικού συστήματος ζητά το 84% των πολιτών -με συντριπτική πλειοψηφία στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων- ενώ αλλαγή της πολιτικής ζητά το 8%.

Επίσης το 68% αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση έναντι 26% που έχει θετική γνώμη. Θετικότερη άποψη με 73% έχουν οι ψηφοφόροι της Ελιάς. Το 68% αξιολογεί αρνητικά την αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι 22% που έχουν θετική γνώμη.

Το 44% των πολιτών εκτιμά πως η κατάσταση στην οικονομία -τον επόμενο χρόνο- θα είναι χειρότερη, το 29% πως θα παραμείνει η ίδια ενώ ένα 25% εκτιμά ότι θα βελτιωθεί.

Τέλος, το 38% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί να χειριστεί καλύτερα το ζήτημα της διαπραγμάτευσης του χρέους, ενώ το 25% εκτιμά πως καλύτερη διαχείριση του θέματος μπορεί να κάνει κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: protothema.gr

Exit mobile version