search icon

Ο παλμός της οικονομίας

Χαρδούβελης: Αποκλείεται το τρίτο μνημόνιο – Έντονο ενδιαφέρον από τους ξένους επενδυτές


“Είμαστε σε μια εποχή που το μνημόνιο τελειώνει. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται 3ο πακέτο, έχει βγει στις αγορές και θα συνεχίσει να βγαίνει στις αγορές κλίνοντας την καμπύλη των αποδόσεων”.

“Είμαστε σε μια εποχή που το μνημόνιο τελειώνει. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται 3ο πακέτο, έχει βγει στις αγορές και θα συνεχίσει να βγαίνει στις αγορές κλείνοντας την καμπύλη των αποδόσεων”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης από το Λονδίνο όπου βρίσκεται για το roadshow, στο ΑΠΕ.

Όπως είπε, οι ξένοι επενδυτές στο συνέδριο ήταν πολλοί. “Έδειξαν έντονο ενδιαφέρον θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα όχι μόνο στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και αλλού. Και θέλουν επειδή βλέπουν την προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Δεν υπάρχει κίνδυνος προς τα κάτω. Υπάρχει μόνο η προοπτική της ανόδου. Και η προοπτική της ανόδου στηρίζεται από το γεγονός ότι η Ελλάδα πετυχαίνει. Θα έχουνε ανάπτυξη σχεδόν 3% το 2015. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα μας βοηθήσουν να το πετύχουμε διότι το κίνητρο τους είναι να πάμε καλά για να πληρώσουμε και τα χρωστούμενα. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται. Ο κόσμος θα τις υιοθετήσει επειδή θα δει και το εισόδημα του σιγά – σιγά να αυξάνεται. Νομίζω από εδώ και μπρος μόνο θετικά θα βλέπουμε για την Ελληνική οικονομία. Ακόμη και τα rating agencies συνεχώς θα μας αναβαθμίζουν. Και φυσικά τα spreads θα πέφτουν.”, είπε.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε ένα νέο μνημόνιο, είπε: “Αποκλείεται το 3ο μνημόνιο. Αποκλείεται το 3ο πακέτο. Δεν το χρειαζόμαστε”.

Επίσης, αρνήθηκε  και το ενδεχόμενο να ληφθούν άλλα μέτρα που μπορεί να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της ελληνικής οικογένειας. “Του χρόνου τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν επειδή το εισόδημα των πολιτών θα αυξάνεται και όχι επειδή θα επιμείνουμε εμείς σε επιπλέον φόρους”, είπε.
 

Exit mobile version