search icon

Ο παλμός της οικονομίας

Άδωνις Γεωργιάδης: Εάν πέσει η κυβέρνηση εγώ θα βγάλω τα χρήματά μου από τις τράπεζες

(upd 10.42) Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στo πλατό του MEGA μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου.

(upd 10.42) Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο πλατό του MEGA μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του καναλιού, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε εάν η παρούσα κυβέρνηση πέσει τότε θα αποσύρει τα χρήματά του από τις ελληνικές τράπεζες ενώ, μάλιστα, δήλωσε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κρατικοποιήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όλες οι τράπεζες θα κλείσουν, χαρακτηρίζοντας τα στελέχη του κόμματος “τρελούς”.

«Αν η κυβέρνηση θέλει να με βγάλει εκτός ευρώ θα είμαι με την κυβέρνηση των τρελών; Αν η κυβέρνηση θέλει να τινάξει τη χώρα στον αέρα θα πάμε με αυτούς; Αν είναι τρελοί στην εξουσία θα πάμε με τους τρελούς;», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα μας πείτε ποια είναι η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ; Εγώ λέω πως είναι η δραχμή. Το λέω ευθέως! Γι’ αυτό και δεν θα μείνει ευρώ στις τράπεζες. Εσύ θα τα κρατήσεις τα λεφτά σου στις τράπεζες (αναφερόμενος στον δημοσιογράφο κ. Καμπουράκη); Αλήθεια πες στον κόσμο. Θα τα κρατήσεις; Οχι μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόλις πέσει η κυβέρνηση δεν θα μείνει φράγκο.  Θα αφήσω εγώ τα λεφτά μου να τα φάει ο Βαρεμένος;»,πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Βαρεμένο.

Απαντώντας στα σχόλια αυτά ο Γιώργος Βαρεμένος αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει παρέμβει ακόμα κάποια τραπεζική αρχή για τα όσα είπε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

«Ο κ. Γεωργιάδης πάσχει από ακράτεια λόγων. Εγώ δεν θα υποστώ τις συνέπειες αυτού του προβλήματος του κ. Γεωργιάδη. Αν υπάρχουν αρχές και τραπεζικές αρχές σε αυτή τη χώρα, αν έμεινε κάτι, τότε θα πρέπει να παρέμβουν», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να λάβει την απάντηση του κ. Γεωργίαδη ο οποίος τόνισε ότι η τραπεζική Αρχή θα έπρεπει να παρέμβει όταν ο Τσίπρας είπε ότι θα κρατικοποιήσει το ΤΧΣ.

Ο κ. Γεωργιάδης έχει την ευαισθησία να επισημάνει ότι ναι μεν είπε ότι θα βγάλει τα λεφτά του από τις τράπεζες εάν πέσει η κυβέρνηση, όχι όμως ότι θα τα στείλει στο εξωτερικό. Δεν είναι παράνομο να στείλει κανείς τα λεφτά του στο εξωτερικό και δικαιούται να το κάνει.

Ασφαλώς και είναι σεβαστό να καταγράφεται με ακρίβεια αυτό που κάθε πολιτικός εννοεί. Από την άλλη πλευρά, εάν ο καθένας αρχίσει και τραβάει τα χρήματά του από τις τράπεζες ενόψει ενός πολιτικού αποτελέσματος τότε οι επιπτώσεις για την εθνική οικονομία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι θετικές.

Exit mobile version