search icon

Ο παλμός της οικονομίας

Οι FT αμφισβητούν τους στόχους του προϋπολογισμού

Αισιόδοξο χαρακτηρίζουν οι Financial Times το προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού για το 2015, αμφισβητώντας τους στόχους της κυβέρνησης.

Αισιόδοξο χαρακτηρίζουν οι Financial Times το προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού για το 2015, αμφισβητώντας τους στόχους της κυβέρνησης.

“Τόσο ο στόχος της ανάπτυξης όσο και εκείνος του πρωτογενούς πλεονάσματος ίσως είναι υπερβολικά φιλόδοξοι, με δεδομένες τις πολιτικές πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση να χαλαρώσει τη λιτότητα”, λέει στην εφημερίδα οικονομολόγος του ιδιωτικού τομέα, που δεν κατονομάζεται.

Όμως, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Alpha Bank, Μιχάλης Μασουράκης, δηλώνει: “Ο στόχος της ανάπτυξης του 2015 είναι εφικτός, με βάση τις σημερινές επενδυτικές τάσεις. Βλέπουμε μία ενθαρρυντική ανάκαμψη των αγορών εξοπλισμού και μηχανημάτων από τις επιχειρήσεις”.

“Αλλά η απότομη φετινή πτώση στις κατασκευές κατοικιών πρέπει να επιβραδυνθεί σημαντικά του χρόνου, για να είμαστε σίγουροι ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης”, προσθέτει. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Exit mobile version