search icon

business stories

Κουρσεβέλ – Γαλλία: To χιονοδρομικό resort όπου κάνουν ski οι πιο ισχυροί του κόσμου

Εστιατόρια με αστέρι Michelin, πεντάστερα καταλύματα, σάουνες στο χιόνι και ένα απίθανο ψυχαγωγικό πάρκο

Λιγότερο συζητημένη από το πάρα πολύ κοσμικό Σεν Μόριτζ, λιγότερο διάσημη από το εξαιρετικά δημοφιλές Γκσταντ ή από το λαμπερό Άσπεν στις Ηνωμένες Πολιτείες, η γαλλική Κουρσεβέλ είναι η μεγαλύτερη χιονοδρομική έκταση στον κόσμο, η οποία απλώνεται κατάλευκη – για πολλούς μήνες μέσα στον χρόνο- στις πλαγιές των γαλλικών Άλπεων.

Το resort που σήμερα θεωρείται ως το σημείο του πλανήτη όπου συγκεντρώνονται κάθε χειμώνα κάποιοι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο (δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί Ρώσοι μεγιστάνες έχουν το δικό τους σαλέ εδώ), σχεδιάστηκε το 1942, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, από τη γαλλική κυβέρνηση.

Στόχος ήταν η ανάπτυξη της Koυρσεβέλ σε must χειμερινό προορισμό αμέσως μετά τη λήξη του πολέμου, ενώ ήταν το πρώτο χιονοδρομικό resort στη Γαλλία που κατασκευάστηκε από το μηδέν, χωρίς να βασίζεται σε κάποιον ήδη υπάρχον οικισμό των Άλπεων.

Κι αν υπάρχει ένας μόνος λόγος για τον οποίο οι λάτρεις του σκι σε όλο τον κόσμο δοξάζουν την Κουρσεβέλ, λέγοντας πως αυτή είναι η πρώτη και αναμφισβήτητη πατρίδα των χειμερινών extreme sports, τότε αυτός δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι στις απίθανες και αμέτρητες πίστες αυτού του αχανούς resort μπορείτε να ευχαριστηθείτε με την ψυχή σας σκι Ολυμπιακών προδιαγραφών.

Ενώ σε άλλα λαμπερά χειμερινά κέντρα της Ευρώπης οι δραστηριότητες στο χιόνι έρχονται ως ευχάριστο συμπλήρωμα στα λαμπερά club και τα πεντάστερα καταλύματα, στην Κουρσεβέλ το σκι το βασικό ζητούμενο και η αιτία που εδώ θα συναντήσετε τους πιο δεινούς σκιέρ στον πλανήτη.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο travel.gr

Exit mobile version