search icon

business stories

Τα ωραιότερα βιβλιοπωλεία του κόσμου: Σε ναούς και θέατρα, κάτω από το νερό – ένα σε ελληνικό νησί

Ιδανικοί προορισμοί για τους λάτρεις των ταξιδιών και των βιβλίων

Για τους περισσότερους ταξιδιώτες, η προτεραιότητα σε κάθε προορισμό που επισκέπτονται είναι τα γνωστότερα αξιοθέατα, οι ιστορικές τοποθεσίες, τα σημαντικότερα μουσεία, οι πιο γραφικές γειτονιές και τα πιο αυθεντικά εστιατόρια τοπικής γαστρονομίας.

Στον ενδιάμεσο χρόνο, αυτόν που αφιερώνεται σε χαλαρές βόλτες και ψώνια στις τοπικές αγορές, υπάρχουν συχνά καταστήματα και μαγαζάκια τόσο όμορφα, που θα μπορούσαν να αποτελούν προορισμό από μόνα τους.

Στην κατηγορία αυτή, εντάσσονται και μερικά πανέμορφα βιβλιοπωλεία, πραγματικά στολίδια των πόλεων όπου βρίσκονται, που αξίζουν μια επίσκεψη από βιβλιόφιλους και μη.

Μικρά και ιστορικά, μεγάλα και πολυτελή, με ξύλινα ράφια βαρυφορτωμένα με σπάνιες εκδόσεις, με πάγκους έξω από τις βιτρίνες τους, δελεάζουν τους περαστικούς για μια στάση κι αρκετό ξεφύλλισμα.

Σίγουρα δεν θα μπορέσετε να γεμίσετε τις αποσκευές σας με βιβλία επιστρέφοντας, αλλά έστω κι ένας ταξιδιωτικός οδηγός με μυστικές διευθύνσεις για τον προορισμό σας, ένα φωτογραφικό λεύκωμα με πανέμορφες εικόνες της περιοχής που επισκέπτεστε ή μια βιογραφία κάποιας σημαντικής προσωπικότητας της χώρας που βρεθήκατε, θα σας κάνουν να επιστρέφετε εκεί ξανά κάθε φορά που ξεφυλλίζετε ένα τέτοιο βιβλίο.

Το σίγουρο είναι ότι σε αυτά τα βιβλιοπωλεία θα εντυπωσιαστείτε και από τη διακόσμηση και από τους τίτλους που θα ανακαλύψετε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο travel.gr

Exit mobile version