search icon

Ελλάδα

Γ. Στουρνάρας: “Δεν βλέπω καταστροφή. Οι εκλογές θα έθεταν σε κίνδυνο τη χώρα”

Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα έθετε σε κίνδυνο τη χώρα ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής και απαντώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφεραν ότι το μνημόνιο οδηγεί στην καταστροφή.

Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα έθετε σε κίνδυνο τη χώρα ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής και απαντώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφεραν ότι το μνημόνιο οδηγεί στην καταστροφή.

“Δεν βλέπω καταστροφή. Περνάμε δύσκολα στην προσπάθεια να σταθούμε στα πόδια μας αλλά υπάρχει ελπίδα και υπάρχουν υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις όπως είναι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι βουλευτές”, τόνισε ο κ. Στουρνάρας και συμπλήρωσε: “Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις έδειξαν ότι η ανάπτυξη εξαρτάται από την πολιτική σταθερότητα. Η προσφυγή σε εκλογές θα έθετε σε κίνδυνο κάθε προσπάθεια να βγει η χώρα από την ύφεση» ενώ ξεκαθάρισε ότι «είναι ειλημμένη απόφαση να βαδίσουμε έως το  τέλος της διαδρομής. Η χώρα θα ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς της στόχους”.

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας του να ξεκαθαρίσει την θέση του. “Δύο φίλοι μου δημοσίευσαν άρθρο στους New York Times ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιμνημονιακό, φιλοαμερικανικό κόμμα και μόνο μια συνιστώσα αντέδρασε. Οι δύο φίλοι μου δεν ξέρουν τι λένε όμως και εσείς δεν ξέρετε τι θέλετε”, είπε ο κ. Στουρνάρας.

Τέλος, για τις εξελίξεις με τους εργαζομένους της ΕΡΤ  ανέφερε πως οι απολυμένοι θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους μόλις το δημόσιο θα αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία των εργαζομένων που βρίσκονται εντός του κτιρίου της Αγίας Παρασκευής.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα ανέφερε πως είχε ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος για την καταβολή δύο μηνιαίων μισθών στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης.

Exit mobile version