search icon

Ελλάδα

Με τρεις αλλαγές κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Προσπάθεια Χατζηδάκη για συγκλίσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και περιορισμό των ενστάσεων από βουλευτές της συμπολίτευσης.

Προσθήκες και νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο που επιτρέπει το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, επιδιώκοντας συγκλίσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και περιορισμό των ενστάσεων που ακούγονται από βουλευτές της συμπολίτευσης.

Αναλυτικά, όπως εξήγησε ο υπουργός:

–          Οι αντιπεριφερειάρχες ή οι δήμαρχοι Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης θα υφίστανται κυρώσεις, εάν εντός τριμήνου δεν εκδώσουν απόφαση, που θα ρυθμίζει τον αριθμό των Κυριακών (πλέον των 7) που θα μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα κάτω των 250 τ.μ.

–         Ο αντιπεριφερειάρχης ή οι δήμαρχοι Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης θα μπορούν να αποφασίζουν την λειτουργία των καταστημάτων και για συγκεκριμένες περιοχές της αρμοδιότητάς τους.

–         Αποσαφηνίζεται ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου δεν επηρεάζει την λειτουργία των καταστημάτων σε τουριστικές περιοχές, στις οποίες το ωράριο δεν αλλάζει

Χλιαρές ενστάσεις από το ΠΑΣΟΚ

Πάντως, το ΠΑΣΟΚ, όπως εξήγησε ο αγορητής του, Μιχάλης Κασσής, επιμένει στην απόσυρση της ρύθμισης που ορίζει ότι σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη την ευθύνη έχουν οι δήμαρχοι και όχι οι αντιπεριφερειάρχες, όπως ισχύει στις υπόλοιπες περιοχές.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Ευάγγελος Αποστόλου επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα «σταθεί αρνητικά στο σύνολο του νομοσχεδίου», εξηγώντας ότι «η απελευθέρωση του ωραρίου και η λειτουργία για 52 Κυριακές «χαντακώνει» την ελληνική οικογένεια».

Δήλωσε τέλος πως, εάν το υπουργείο περιορίσει στις επτά Κυριακές το άνοιγμα το καταστημάτων, τότε το κόμμα του θα υποστηρίξει το νομοσχέδιο.

πηγή: protothema.gr

Exit mobile version