search icon

Ελλάδα

Δικάσιμο για το 2025 έδωσε το Ειρηνοδικείο Ν. Ιωνίας σε υπόθεση υπερχρεωμένου νοικοκυριού !

Δικαστικό έμφραγμα έχει προκαλέσει η δυναμική που παρατηρείται από υπερχρεωμένα νοικοκυριά να ζητούν την υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη και το "κούρεμα" των υποχρεώσεων τους. Οι αιτήσεις στα ειρηνοδικεία παίρνουν δικάσιμο για μετά το 2020 ενώ σε μία περίπτωση μάλιστα το Ειρηνοδικείο Ν. Ιωνίας έδωσε για το 2025! 

Δικαστικό έμφραγμα έχει προκαλέσει η δυναμική που παρατηρείται από υπερχρεωμένα νοικοκυριά να ζητούν την υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη και το “κούρεμα” των υποχρεώσεων τους. Οι αιτήσεις στα ειρηνοδικεία παίρνουν δικάσιμο για μετά το 2020 ενώ σε μία περίπτωση μάλιστα το Ειρηνοδικείο Ν. Ιωνίας έδωσε για το 2025! 

Πέραν απ’ το ίδιο το πρόβλημα της δραματικής αύξησης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους και αναζητούν δικαστική προστασία, το φαινόμενο έρχεται να καταδείξει το τεράστιο πρόβλημα στην καθυστέρηση απονομής Δικαιοσύνης στη χώρα παρά τις όποιες εξαγγελίες και παρεμβάσεις για αντιμετώπιση του. 

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, πως ανάμεσα στις 47 χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση σε καταδίκες για παραβίαση του εύλογου χρόνου διάρκειας της δίκης. 

Σημειώνεται πως τον περασμένο Σεπτέμβιο οι προσφυγές των δανειοληπτών που έχουν χρέη στις τράπεζες, στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας αυξήθηκαν 334%, ενόψει της αναμενόμενης απελευθέρωσης των πλειστηριασμών.

Exit mobile version