Στη διαγραφή του Μιχάλη Λιάπη από τα μητρώα μελών της ΝΔ προχώρησε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, λόγω αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του πρώην υπουργού.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος.
Στο μεταξύ, η δίκη που επρόκειτο να γίνει σήμερα στο Β΄Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο, αναβλήθηκε για τις 30 Δεκεμβρίου. Ο κ. Λιάπης, κατηγορείται για ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία.
Ο πρώην υπουργός, διά του συνηγόρου του, καθώς ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ζήτησε ολιγοήμερη αναβολή προκειμένου να προσκομίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Σύμφωνα με τον συνήγορό του, τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013 ήταν πληρωμένα και θα πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014. Επίσης έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και ήρθη η ακινησία του οχήματος του κ. Λιάπη κι έχουν επιστραφεί οι πινακίδες από την εφορία.
Στα έγγραφα που θα προσκομίσει ο πρώην υπουργος θα αποδεικνύεται ότι έχει ήδη πληρώσει τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν (500 ευρώ για το ανασφάλιστο αυτοκίνητο και 120 ευρώ για κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια).