Στη δημιουργία Κίνησης Πολιτών, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και στόχο να κατέβει στις επερχόμενες ευρωεκλογές ώστε να προωθηθούν τα συμφέροντα της Ελλάδας προχώρησε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης.
Οι αρχές και το όνομα του κόμματος θα ανακοινωθούν επίσημα την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα στις 13.30 το μεσημέρι.
Ο κ. Χατζημαρκάκης από την Ευρωβουλη τόνισε πως η προστασία της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα αποτελεί τεράστιο πολιτικό θέμα, το οποίο πρέπει να απασχολήσει και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ χαρακτήρισε θετική την προσπάθεια να υπάρξουν μέτρα για τους άστεγους σε χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση, όπως η Ελλάδα.
«Στην Ελλάδα», ανέφερε ο ευρωβουλευτής, «έχει διασφαλιστεί μόνο για ένα χρόνο η πρώτη κατοικία. Δεν θα χάσουν δηλαδή τα σπίτια τους όσοι έχουν δάνεια που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν, μέσα στο 2014».
«Από το 2015», συνέχισε ο κ. Χατζημαρκάκης, «υπάρχει ο κίνδυνος, αν δεν υπάρξει νέα διασφάλιση των ανθρώπων αυτών, να έχουμε χιλιάδες ιδιοκτήτες που θα χάσουν τα σπίτια τους, θα μείνουν επί της ουσίας άστεγοι. Κι αυτό γιατί δεν μπορεί να αλλάξει κάτι δραματικά μέχρι τότε στην Ελλάδα. Δεν θα αυξηθούν οι μισθοί, δεν θα αυξηθούν τα έσοδα των οικογενειών. Πώς θα αποπληρώσουν αυτά τα “κόκκινα δάνεια”;», διερρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής.