Μυωπικές και τιμωρητικές, χαρακτήρισε τις αποφάσεις της Ευρωζώνης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τους όρους που τέθηκαν για την οικονομική στήριξη της Κύπρου.
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, τα νέα αυτά μέτρα πλήττουν στο σύνολό της την Ευρώπη η οποία, βρίσκεται τώρα μπροστά στο δίλημμα ή να τις τροποποιήσει ή να πυροδοτήσει ανεξέλικτες καταστάσεις που θα τη βλάψουν ως σύνολο.
«Ξέρουμε στο πετσί μας πόσο δύσκολο είναι να κινείται κάποιος μέσα σε συντηρητικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς συσχετισμούς και να διαπραγματεύεται με παράγοντες που δεν θέλουν να δουν τις κοινωνικές και αναπτυξιακές διαστάσεις μίας κρίσης που δεν είναι μόνον χρηματοοικονομική και δημοσιονομική», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε λέγοντας ότι «δε θα υποδείξει κανείς στον κυπριακό λαό και τους αντιπροσώπους του, τι θα αποφασίσουν» και όπως είπε «ψάχνουν να βρουν την καλύτερη ασφαλή εναλλακτική λύση, στο πλαίσιο πάντα της Ευρωζώνης».
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «για εμάς η στήριξη της Κύπρου είναι πρωτίστως εθνική υποχρέωση».
«Τα μικρά, σε απόλυτους αριθμούς, μεγέθη της κυπριακής οικονομίας επιτρέπουν να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις που έχουν στρατηγικό ενδιαφέρον και για την Ελλάδα στον ενιαίο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου», κατέληξε.
Πηγή: protothema.gr