search icon

Ελλάδα

Τσίπρας: «Έχουν καταντήσει οι καρπαζοεισπράκτορες της Ευρώπης»

Σε ομιλία του ενώπιον εργαζομένων του ΟΣΕ παρατήρησε ότι «πριν από λίγους μήνες πανηγύρισαν τη διευθέτηση της τραπεζικής ένωσης Eurobank - Εθνικής».

 Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την αναστολή της συγχώνευσης Εθνικής – Eurobank, καταλογίζοντας στους κυβερνώντες πως «έχουν καταντήσει οι καρπαζοεισπράκτορες της Ευρώπης» και πως «ό,τι τους πουν το αποδέχονται».

Σε ομιλία του ενώπιον εργαζομένων του ΟΣΕ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατήρησε ότι «πριν από λίγους μήνες πανηγύρισαν τη διευθέτηση της τραπεζικής ένωσης Eurobank – Εθνικής». 

«Μόλις σκεφτήκαν στην τρόικα ότι αυτό δεν τους βολεύει, άλλαξαν απόφαση. Και εφόσον οι αγάδες άλλαξαν απόφαση σπεύδουν να υλοποιήσουν την αλλαγή της απόφασης», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, θέλησε να αντιστρέψει το ερώτημα που τίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ «από τα παπαγαλάκια των μέσων ενημέρωσης» για το ποιο είναι το σχέδιό του.

«Θα ‘θελα να αντιστρέψω το ερώτημα. Το σχέδιο της μνημονιακής κυβέρνησης ποιο είναι;», διερωτήθηκε. «Το σχέδιο τους», πρόσθεσε, «είναι “ναι” σε όλα».

Τέλος, αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε έγκλημα το προμελετημένο, όπως είπε, σχέδιο εκποίησης σημαντικού πλούτου της χώρας.

Exit mobile version