search icon

Ελλάδα

Αντ. Σαμαράς: Πρώτες θετικές ενδείξεις για ανεργία – οικονομία

(upd)Τα στοιχεία από την 1η Μαρτίου έως τις 24 Απριλίου καταγράφουν 46.488 αναγγελίες πρόσληψης και 37.538 απολύσεις σε όλη την επικράτεια εμφανίζοντας για πρώτη φορά από την αρχή της  κρίσης θετικό ισοζύγιο +8.950 θέσεις εργασίας .

Θετικές είναι οι πρώτες ενδείξεις για την ανεργία και την οικονομία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πριν την έναρξη της σύσκεψης με αντικείμενο τις δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας και της ενίσχυσης της απασχόλησης στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, έχουμε την πρώτη ένδειξη ότι η αύξηση της ανεργίας έχει αρχίσει να «φρενάρει», κάτι που, όπως είπε, μένει να αποδειχθεί τους επόμενους μήνες.

«Το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει, η ψυχολογία έχει αρχίσει να αλλάζει» είπε ο Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας ότι η κοινωνία «θα νιώσει σύντομα τη διαφορά».

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μεγαρο Μαξίμου συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

Ενδείξεις σταθεροποίησης στην αγορά της μισθωτής εργασίας διαπιστώνονται  από τα  πρώτα στοιχεία που κατέγραψε το σύστημα « Εργάνη», τα οποία παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης για την ανεργία..

Τα στοιχεία από την 1η Μαρτίου έως τις 24 Απριλίου καταγράφουν 46.488 αναγγελίες πρόσληψης και 37.538 απολύσεις σε όλη την επικράτεια εμφανίζοντας για πρώτη φορά από την αρχή της  κρίσης θετικό ισοζύγιο +8.950 θέσεις εργασίας .

«Το σύστημα αυτό,τόνισε ο Υπουργός μετά τη σύσκεψη, αποτελεί ένα πρωτοποριακό εργαλείο για το σχεδιασμό των παρεμβάσεων του υπουργείου Εργασίας στον τομέα της απασχόλησης και τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας.Η πρώτη απεικόνιση των ροών απασχόλησης από το νέο σύστημα «Εργάνη» συνδυάζεται με θετικές εξελίξεις κάτι που μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον».

Αύριο στις 18:30 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, στη διάρκεια του οποίου θα υπάρξει συνολική ενημέρωση του Πρωθυπουργού, ενώ θα επιλεγούν και οι δύο νέοι αντιπρόεδροι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Exit mobile version