Με επιτυχία διεξήχθη την Τετάρτη (30/4) το 1ο Cantina Academy στη Λάρισα.
Τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν:
– Η ανάγκη χάραξης αγροδιατροφικής στρατηγικής.
– Η βιοποικιλότητα και η διαχείριση υδάτινων πόρων.
– Τα θερμοκήπια ως απάντηση στην κλιματική αλλαγή.
– Η Θεσσαλία ως πρότυπο ανθεκτικής γεωργίας.
– Η γαστρονομία μέσα από την Εντοπιότητα και το branding.
– Οι προοπτικές ανάπτυξης της Κτηνοτροφίας.
– Οι Πολιτικές και οι Λύσεις για ένα βιώσιμο διατροφικό μέλλον.
Σημειώνεται ότι το Cantina Academy είναι μια σειρά από συνεδριακού τύπου εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιούνται στη διάρκεια του έτους σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα. Κάθε εκδήλωση αποτελεί μια σύνθεση από ομιλίες, πάνελ και workshops, που θα εστιάζουν στη διατροφική και αγροτική κουλτούρα του κάθε τόπου.
Αποστολή του Cantina Academy είναι να δώσει τη δυνατότητα σε τοπικούς φορείς, παραγωγούς και εταιρείες να προχωρήσουν σε θετικές αλλαγές, βασιζόμενοι σε ειδικές γνώσεις, πρακτικά εργαλεία και έμπνευση από κορυφαίους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, σεφ και παραγωγούς του κλάδου.
Το Cantina Academy θα βρεθεί στους τόπους όπου η Ελλάδα παράγει. Σταθερά δίπλα στην πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή, με την πρόθεση να βοηθήσει στην εύρεση προσοδοφόρων λύσεων και στην εκπαίδευση των παραγωγών.
Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr
