search icon

Επιχειρήσεις

WSJ: Ενδείξεις ζωής στα ελληνικά εταιρικά ομόλογα

“Ότι μια ελληνική εταιρεία χωρίς αξιολόγηση μπορεί να πουλά ομόλογα είναι ένα σημάδι ότι οι επενδυτές αρχίζουν να είναι πιο 'ζεστοί' απέναντι στη χώρα”.

Για όσους έχουν αμφιβολίες για το εάν υπάρχει επενδυτική διάθεση για τα ελληνικά εταιρικά ομόλογα, η 4ετής έκδοση των ΕΛΠΕ αποτελεί μια ξεκάθαρη απάντηση, γράφει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έκδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί μία ημέρα νωρίτερα από ό,τι σχεδιαζόταν, καθώς η ζήτηση ξεπέρασε το 1,8 δισ. ευρώ.

“Η ογκώδης απόδοση, στην περιοχή του 8,25% -αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από την αρχική πρόταση για 8,5%- εκτιμάται ότι ήταν το κίνητρο, με δεδομένες τις αναιμικές αποδόσεις που προσφέρονται αλλού στην Ευρώπη. Η μέση απόδοση για τα εταιρικά ομόλογα επενδυτικής κατηγορίας σε ευρώ άγγιξε νέο ιστορικό χαμηλό στο 2,15% στα τέλη της περασμένης εβδομάδας”, εξηγεί η Wall Street Journal.

“Ότι μια ελληνική εταιρεία χωρίς πιστοληπτική αξιολόγηση μπορεί να πουλά ομόλογα είναι ένα σημάδι ότι οι επενδυτές αρχίζουν να είναι πιο ‘ζεστοί’ απέναντι στη χώρα”.

Εξάλλου, η τάση επιβεβαιώνεται και από τη γνωστοποίηση της πρόθεσης της Frigoglass να εκδώσει και αυτή το πρώτο δικό της ομόλογα.

Η έκδοση των ΕΛΠΕ είναι μόλις η τρίτη διεθνής ομολογιακή έκδοση από ελληνική εταιρεία, μετά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πέρυσι.

Την αρχή έκανε η ΦΑΓΕ, η οποία άντλησε 250 εκατ. δολάρια και ακολούθησε ο ΟΤΕ, τον Ιανουάριο, με ομολογιακή έκδοση 700 εκατ. ευρώ. 

Exit mobile version