search icon

Επιχειρήσεις

Τηλέτυπος: Σφίγγει ο κλοιός μετά τη μη κάλυψη όλου του ποσού της ΑΜΚ – Καμπανάκι από τη διοίκηση στους μετόχους

Περιπλέκονται τα πράγματα στην Τηλέτυπος καθώς η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν καλύφθηκε πλήρως έως το ποσό των 15,1 εκατ. ευρώ περίπου, που είχε αποφασίσει η έκτακτη Γενική Συνέλευση της 18ης Απριλίου την ώρα που η διοίκηση κρούει καμπανάκι κινδύνου για την ανάληψη του ελέγχου απ' τους πιστωτές και εν γένει για τη βιωσιμότητας της ίδιας της επιχείρησης δηλώνοντας ότι το κεφάλαιο κίνησης δεν επαρκεί για την κάλυψη της λειτουργίας σε βάθος 12μηνου !

Περιπλέκονται τα πράγματα στην Τηλέτυπος καθώς η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν καλύφθηκε πλήρως έως το ποσό των 15,1 εκατ. ευρώ περίπου, που είχε αποφασίσει η έκτακτη Γενική Συνέλευση της 18ης Απριλίου την ώρα που η διοίκηση κρούει καμπανάκι κινδύνου για την ανάληψη του ελέγχου απ’ τους πιστωτές και εν γένει για τη βιωσιμότητας της ίδιας της επιχείρησης δηλώνοντας ότι το κεφάλαιο κίνησης δεν επαρκεί για την κάλυψη της λειτουργίας σε βάθος 12μηνου !

Συγκεκριμένα η αύξηση καλύφθηκε σε ποσοστό 80,227% από 63 μετόχους, φθάνοντας εως το ποσό των 12,1 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα η εταιρεία να προχωρήσει σε συμπλήρωμα του ενημερωτικού δελτίου, με το οποίο πλέον δηλώνει ότι θα κάνει αποδεκτές όλες τις προσφορές. Το συμπλήρωμα εγκρίθηκε χθες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ωστόσο πλέον δίδεται το δικαίωμα στους μετόχους που συμμετείχαν στην αύξηση να υπαναχωρήσουν, εφόσον θέλουν, ως την ερχόμενη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι πάνω από 12 εκατ. ευρώ είναι οι ζημιές μετά από φόρους που εμφανίζει ο Όμιλος μόνο στο α’ εξάμηνο του 2013, ενώ το σύνολο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα κατευθυνθεί, όπως δηλώνεται, για την αποπληρωμή δανείων και χρεών προς προμηθευτές.

Κατόπιν της μη πλήρους κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου η διοίκηση, όπως δηλώνει στο ενημερωτικό δελτίο, θα πρέπει να προχωρήσει σε μείωση του λειτουργικού του κόστους κατά 31% και να επιχειρήσει να μειώσει τις ημέρες εισπράξεως των απαιτήσεων και παράλληλα να αυξήσει την περίοδο αποπληρωμής των προμηθευτών περαιτέρω.

Και αν η πρόσφατη λήψη ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ με επιτόκιο Euribor 6μήνου + 6,5% μπορεί να “ανακούφισε” πρόσκαιρα την εταιρεία, οι αυστηροί όροι αλλά και οι αρνητικές προοπτικές, που παραδέχεται η διοίκηση στο επικαιροποιημένο ενημερωτικό δελτίο κρούουν μεγάλο καμπανάκι κινδύνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ

Exit mobile version