search icon

Επιχειρήσεις

Πλαίσιο: Αύξηση 75% στα κέρδη 9μήνου στα 8,7 εκατ. ευρώ

Στα 8,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Πλαίσιο στο εννιάμηνο, αυξημένα κατά 75% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Την ίδια στιγμή, τα κέρδη τρίτου τριμήνου διπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι, στα 3,045 εκατ. ευρώ.

Στα 8,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Πλαίσιο στο εννιάμηνο, αυξημένα κατά 75% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Την ίδια στιγμή, τα κέρδη τρίτου τριμήνου διπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι, στα 3,045 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2,65% στα 197,7 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα το Περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) εμφανίζεται βελτιωμένο κατά 50% στο 6,7%, με ισχυρότερες τις επιδόσεις στο τρίτο τρίμηνο.

Με βάση τα στοιχεία, το Πλαίσιο εμφανίζει σημαντική βελτίωση της διάρθρωσης του Ισολογισμού, με τα Ίδια Κεφάλαια να αποτελούν το 57,2% του Παθητικού και το δείκτη Ξένα / Ίδια Κεφάλαια να κατέρχεται στο 0,75 από 1,05 τη χρήση 2012.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εννιαμήνου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Πλαισίου, κ. Γεώργιος Γεράρδος, ανέφερε τα εξής: «Για ένα ακόμα τρίμηνο είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς επιτυγχάνουμε όχι μόνο να βελτιώνουμε τις επιδόσεις σε σχέση με τις  απελθούσες χρήσεις, αλλά και συγκριτικά με τα προηγούμενα τρίμηνα.

Το μίγμα των πωλήσεών μας εμπλουτίζεται συνεχώς από προϊόντα που βασίζονται όλο και περισσότερο αποκλειστικά στην τεχνογνωσία του “Πλαισίου”, ικανοποιούν πληρέστερα τις απαιτήσεις των πελατών μας και παράλληλα βελτιώνουν τη λειτουργική και συνολική αποτελεσματικότητα του Ομίλου.

Συνεχίζουμε να αυξάνουμε την ανταγωνιστικότητα μας, προσφέροντας ταυτόχρονα καλύτερους όρους στους πελάτες μας χάρη στα Turbo X, Q Connect, @ work, Sentio και Goomby προϊόντα. Ήδη έχουμε καλύψει το 85% της καθαρής κερδοφορίας του 2012, και θεωρούμε εφικτό το στόχο το 2013 να αποτελέσει την πλέον αποδοτική
χρήση, ιδίως σε επίπεδο αποτελεσμάτων, στην ιστορία της Εταιρίας, προς όφελος των μετόχων, του
προσωπικού και των εν γένει συνεργαζόμενων με το “Πλαίσιο”.»
 

Exit mobile version