search icon

Επιχειρήσεις

Adobe: Γιατί δεν προχώρησε η συγχώνευση με την Figma

Ο συνδυασμός των δύο εταιρειών θα απειλούσε τον ανταγωνισμό στον σχεδιασμό προϊόντων, δήλωσε η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου

Ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευση Adobe με τη Figma έναντι 20 δισ. δολαρίων, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκή Ένωση και του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησαν έρευνες για το αν η συμφωνία θα επέφερε πλήγμα στον ανταγωνισμό.

H Figma έχει εξελίξει ψηφιακά εργαλεία τα οποία επιτρέπουν σε σχεδιαστές λογισμικού να συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο.

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, η συμφωνία μπορεί να περιορίσει τον ανταγωνισμό στις αγορές διαδικτυακών συνεργατικών εργαλείων διαδραστικού σχεδιασμού, εμποδίζοντας τη δυνητική ανάπτυξη της Figma ως ανταγωνίστριας της Adobe.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι ο συνδυασμός των δύο εταιρειών θα απειλούσε τον ανταγωνισμό στον σχεδιασμό προϊόντων, την επεξεργασία εικόνας και την εικονογράφηση.

Η Adobe αρνήθηκε να προσφέρει λύσεις που θα ικανοποιούσαν τις ανησυχίες της βρετανικής αρχής την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι μια αποεπένδυση θα ήταν «εντελώς δυσανάλογη».

Το απόγευμα της Δευτέρας, ώρες αφότου η βρετανική αρχή δημοσίευσε την απάντηση της Adobe στο αίτημά της για διορθωτικά μέτρα, οι δύο εταιρείες εξέδωσαν κοινή δήλωση τερματισμού της συγχώνευσης.

«Η Adobe και η Figma διαφωνούν σθεναρά με τα πρόσφατα ευρήματα των ρυθμιστικών αρχών, αλλά πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον μας να προχωρήσουμε ανεξάρτητα», δήλωσε σύμφωνα με τους Financial Times ο Σαντάνου Ναραγέν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Adobe.

Διαβάστε ακόμη

HSBC: Γιατί συστήνει αυξημένες θέσεις στις ελληνικές μετοχές (πίνακες)

Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Αυτά είναι τα δυο νέα προγράμματα για τη στήριξή τους

Μετά την ΕΕ και η Βρετανία υιοθετεί τον «φόρο άνθρακα» – Ποιες εισαγωγές αφορά

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version