search icon

Επιχειρήσεις

Από $15 έως $17 ανά μετοχή ο πήχης της Pinterest στο ντεμπούτο της στη Wall Street

Στο ανώτερο δυνατό σημείο του στόχου της, η εταιρεία θα εκτιμηθεί στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια και θα μπορούσε να αντλήσει έως και 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά έσοδα

Από 15 έως 17 δολάρια ανά μετοχή έθεσε τη τιμή για την αρχική δημόσια προσφορά των 75 εκατομμυρίων μετοχών η Pinterest Inc , σύμφωνα με την έκθεση της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τη Δευτέρα.

Στο ανώτερο δυνατό σημείο του στόχου της, η εταιρεία θα εκτιμηθεί στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια και θα μπορούσε να αντλήσει έως και 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά έσοδα.

Η Pinterest, η οποία αποτιμήθηκε στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια στον τελευταίο της γύρο συγκέντρωσης χρημάτων το 2017, θα μπει με το σύμβολο “PINS” στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η εταιρεία ανέφερε ετήσια έσοδα ύψους 755,9 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018, αυξημένα κατά 60% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αλλά παραμένει μη επικερδής, παρόλο που η καθαρή απώλεια της μειώθηκε στα 62,97 εκατομμύρια δολάρια το 2018 από 130 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.

Η εταιρεία θα μπει στο χρηματιστήριο με μια δομή μετοχών διπλής κατηγορίας, για να συγκεντρωθεί η εξουσία ψήφου στους μετόχους της Κατηγορίας Β, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ο Συνιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Benjamin Silbermann.

Exit mobile version