search icon

Επιχειρήσεις

Daimler: Απότομη πτώση στα κέρδη – Προειδοποιεί για το outlook

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πτώση κερδών και εσόδων για το τρίτο τρίμηνο, με τα έσοδα πάντως να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Η ζήτηση των πελατών παραμένει ισχυρή παρά την επίπτωση που έχουν στα κέρδη η πτώση κατά 13% του ρυθμού πωλήσεων για τα αυτοκίνητα Mercedes-Benz στη Γερμανία και οι πιέσεις που έχει δεχτεί η αυτοκινητοβιομηχανία από τις ρυθμιστικές αρχές για τα ντιζελοκίνητα οχήματα, δήλωσε ο CEO Dieter Zetsche.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πτώση κερδών και εσόδων για το τρίτο τρίμηνο, με τα έσοδα πάντως να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,69 δισ. ευρώ από 2,15 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα υποχώρησαν στα 40,2 δισ. ευρώ από 40,7 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούσαν τα έσοδα της εταιρείας στα 39,08 δισ.

Τα κέρδη προ τόκων και φόρων υποχώρησαν 27% στα 2,49 δισ. ευρώ από 3,41 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Η εταιρεία είχε προειδοποιήσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι τα κέρδη θα είναι χαμηλότερα σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις, λόγω των δαπανών που σχετίζονται με «κυβερνητικές διαδικασίες και μέτρα σε διάφορες περιοχές σχετικά με οχήματα ντίζελ».

Exit mobile version