search icon

Επιχειρήσεις

Γιατί αγοράζουν “φθηνό” ΟΤΕ οι ξένοι επενδυτές

Σύσταση αγοράς και τιμή – στόχο τα 12 ευρώ έδωσε για τον ΟΤΕ σήμερα η Βank of America – Merill Lynch.

Σύσταση αγοράς και τιμή – στόχο τα 12 ευρώ έδωσε για τον ΟΤΕ σήμερα η Βank of America – Merill Lynch τονίζοντας ότι, έφθασε η ώρα των Fundamentals και ο καλύτερος εκπρόσωπος αυτών στην Ελλάδα είναι ο ΟΤΕ. Όπως θα δούμε η έκθεση έχει να κάνει – κατά ένα μέρος – και με τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς αρκετοί ξένοι έχουν αρχίσει να θεωρούν σχεδόν βέβαιη την προσφυγή στις κάλπες καθώς η σημερινή διακυβέρνηση Τσίπρα δεν θα λάβει λύση για το χρέος, όπως τονίζουν συνέχεια από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η Bofa, ο ΟΤΕ είναι ο φθηνότερος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός που παρακολουθηθεί σε Ευρώπη και αναδυόμενες αγορές, έχοντας προοπτικές, κυρίως από δεδομένα, λόγω της αυξημένης χρήσης των Smartphones.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η BofA βλέπει ότι το 2016 ο ΟΤΕ θα έχει κέρδη 203 εκατομμύρια ευρώ και το 2017, κέρδη 318 εκατ. ευρώ, ενώ ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός του από 867 εκατ. ευρώ το 2015 θα μειωθεί στα 487 εκατ. ευρώ το 2016 και σε 59,9 μόλις εκατ. ευρώ το 2017!

Η BofA επισημαίνει ότι ο ΟΤΕ είναι μηχανή παραγωγής μετρητών και έχει την υψηλότερη απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών από όλα τα telcos που παρακολουθεί. Για την ακρίβεια, για το 2016 έχει απόδοση ελευθέριων ταμειακών ροών 10.9% με το μέσο όρο στο 5,1% δηλαδή πάνω από την διπλάσια. Τα προαναφερόμενα έχουν ως αποτέλεσμα ο ξένος οίκος να βλέπει ότι ο ΟΤΕ, μπορεί εύκολα, λόγω υψηλών ελεύθερων ταμειακών ροών που έχει (500 εκατ. ευρώ), να επιστρέψει το 70%, ήτοι 350 εκατ. ευρώ, γεγονός που συνιστά μερισματική απόδοση της τάξης του 8% και άνω.

Exit mobile version