search icon

Επιχειρήσεις

Κλείνουν οι δυο μονάδες της αμερικανικής Sonoco στην Ελλάδα

Οι μονάδες της χαρτοποιίας κλείνουν οριστικά από 1ης Ιουνίου 2024

Λουκέτο στα δυο εργοστάσιά της στο Κιλκίς και στη Σίνδο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να βάλει η αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία Sonoco Alcore. Όπως έγραφε χθες το newmoney, η διοίκηση της εταιρείας συγκέντρωσε τους περίπου 100 εργαζομένους, για να τους ανακοινώσει ότι αποφάσισε να κλείσει τις δύο μονάδες της και να αναστείλει τις δραστηριότητές της. Η Sonoco Alcore είναι 100% θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας συσκευασίας καταναλωτικών προϊόντων Sonoco. Λειτουργεί 29 εργοστάσια σωλήνων και πυρήνων και 5 εργοστάσια χαρτονιού στην Ευρώπη.

Οι μονάδες κλείνουν οριστικά από 1ης Ιουνίου 2024.

Στο Κιλκίς, απασχολούσε περίπου 65-70 εργαζόμενους και παράγει χαρτί από ανακύκλωση, ενώ στη Σίνδο Θεσσαλονίκης παράγει «μαδρέν» δηλαδή χάρτινους κορμούς συσκευασίας προϊόντων και απασχολεί περίπου 30 εργαζόμενους.

Αιτία γι’ αυτήν την εξέλιξη αποτελεί αφενός η μεγάλη επένδυση που είχε κάνει στη Ρωσία εξαιτίας; της οποίας έχασε πολλά χρήματα, αλλά και η ενεργειακή κρίση, καθώς οι δραστηριότητές της είναι ενεργοβόρες. Όπως έχει αναφέρει η διοίκηση, η Πολιτεία δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματά της για εκλογίκευση του κόστους.

Διαβάστε ακόμη

Φορολογικό Νομοσχέδιο: Εξώδικη επίλυση με έκπτωση 20% έως 80% στις προσαυξήσεις

Έλεγχοι της εφορίας με email και sms – Αυστηρότερα πρόστιμα για τους φοροφυγάδες

Κατασκευές: Το Ταμείο Ανάκαμψης απογειώνει τον τεχνικό κλάδο – Στα €18 δισ. ο κύκλος εργασιών το 2025

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version