Καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη ανακοίνωσε η Philips λόγω του μειωμένου κόστους και την αύξηση των παραγγελιών από τις επιχειρήσεις υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ, ωστόσο, επισήμανε ότι η πώληση της διαιρεμένης Lumileds, αξίας 3,3 δισ. δολαρίων είναι υπό αμφισβήτηση.
Συγκεκριμένα, το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 324 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις απώλειες 103 εκατ. ευρώ κατά την ίδια περίοδο τον προηγούμενο χρόνο. Αντίθετα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2% στα 5,80 δισ. ευρώ σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 191 εκατ. δολαρίων και πωλήσεις ύψους 5,80 δισ. ευρώ.
Η Philips ανακοίνωσε τον περασμένο Μάρτιο ότι θα πουλήσει το 80,1% της επιχείρησης Lumileds στο επενδυτικό fund Go Scale Capital το οποίο διοικείται από την GSR Ventures και την Oak Investment Partners.
Όμως, η ολλανδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων των Ηνωμένων Πολιτειών (CFIUS) είχε εκφράσει «ορισμένες απρόβλεπτες ανησυχίες» σχετικά με τη συμφωνία.
