search icon

Ευρώπη

“Δεν θέλουμε άλλο κοπανιστό αέρα”, λένε οι άνεργοι νέοι στη Merkel

Το πρόβλημα της νεανικής ανεργίας είναι ενδεχομένως το πιο πιεστικό που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Το πρόβλημα της νεανικής ανεργίας είναι ενδεχομένως το πιο πιεστικό που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, καθώς σήμερα φιλοξενεί 20 Ευρωπαίους ηγέτες σε μία Σύνοδο Κορυφής για την αντιμετώπιση του θέματος, στο Βερολίνο.

Όπως είπε η Merkel, στόχος της συνάντησης είναι να συζητήσουν τις “καλύτερες πρακτικές” και να αποφασίσουν το πού θα πρέπει να δοθούν τα 6 δισ. ευρώ του ευρωπαϊκού fund για την αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας.

Στη συνάντηση συμμετέχει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΤΗ MERKEL ΕΔΩ), όπως και ο Ισπανός ηγέτης Mariano Rajoy, ο Γάλλος Francois Hollande και ο Ιταλός Enrico Letta, μεταξύ άλλων.

Μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από την καγκελαρία, στο κέντρο του Βερολίνου, κατά την προσέλευση των ηγετών. Σήκωσαν πανό με σλόγκαν όπως “Οι Νέοι της Ευρώπης Χρειάζονται Περισσότερα από τον Κοπανιστό Αέρα της Merkel”.

“Εμείς οι Γερμανοί έχουμε συγκεντρώσει αρκετή εμπειρία μέσω των δικών μας μεταρρυθμίσεων, μετά την επανένωση και θέλουμε να μοιραστούμε αυτή την εμπειρία”, είπε η Merkel.

Σύμφωνα με τους επικριτές της, η Merkel ουσιαστικά “σκηνοθέτησε” μία συνάντηση στην οποία δεν θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, προκειμένου να βελτιώσει το προφίλ της και να μαλακώσει την εικόνα της σκληρής υπερμάχου της λιτότητας, εν όψει των γερμανικών εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου. 

Exit mobile version