search icon

Ευρώπη

Moody’s: Δεν υπάρχουν πια σοβαροί κίνδυνοι για την πορτογαλική οικονομία

Η Moody's δεν "βλέπει" μεγάλους κινδύνους για την πορτογαλική οικονομία, ανέφερε αναλυτής του οίκου, μετά την αναβάθμιση του outlook της χώρας σε 'σταθερό'.

Η Moody’s δεν “βλέπει” μεγάλους κινδύνους για την πορτογαλική οικονομία, ανέφερε αναλυτής του οίκου, μετά την αναβάθμιση του outlook της χώρας σε ‘σταθερό’.

Η Moody’s είναι η πρώτη από τους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης που επιφύλασσε θετικά νέα για την Πορτογαλία,  μετά την πολιτική κρίση του καλοκαιριού, προσφέροντας ώθηση στη Λισσαβόνα.

Ο οίκος αναβάθμισε αργά την Παρασκευή την πορτογαλική οικονομία από “αρνητική”.

“Πάντα υπάρχουν ρίσκα, αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε στη σταθεροποίηση της πορτογαλικής αξιολόγησης είναι ότι δεν βλέπουμε υπαρκτά υψηλά ρίσκα”, ανέφερε στο Reuters η Kathrin Muehlbronner, αντιπρόεδρος και υπεύθυνη νομισματικής πολιτικής στην Moody’s.

Exit mobile version