Πρόταση να εκδοθούν κρατικά ομόλογα στα οποία θα συμβάλουν όλες οι μητροπόλεις και μοναστήρια της Κύπρου κατέθεσε ο προκαθήμενος της εκκλησίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
“Μπορούμε να υποθηκεύσουμε όλη την περιουσία της εκκλησίας με αντίτιμο να επενδύσουμε στα κρατικά ομόλογα”, δήλωσε στο Σκάι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χρυσόστομος, προσθέτοντας: “Η περιουσία της εκκλησίας είναι τεραστίων διαστάσεων”.
Όπως σημείωσε, η εκκλησία θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια και όλοι θα πρέπει να πάρουν ομόλογα. Η περιουσία της εκκλησίας είναι στη διάθεση αυτού του τόπου για να στηριχθεί ο λαός και να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα. «Να σταθούμε στα δικά μας πόδια και όχι σε ξένους. Είναι θαυμάσιος ο λαός μας και αγαπά την πατρίδα του».
Απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε πως “ο Πρόεδρος είναι σε επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο άρα δεν χρειάζεται καμία δική μου παρέμβαση”.
Οι βουλευτές, σημείωσε, πήραν ορθή απόφαση και έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα στους Ευρωπαίους.