search icon

Ευρώπη

ΕΚΤ: Εβδομαδιαίες αγορές κρατικών ομολόγων 314,4 δισ. ευρώ

Τα 314,4569 άγγιξε το ποσό που δαπάνησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να προχωρήσει σε αγορές ομολόγων όπως ανακοινώθηκε επίσημα

Τα 314,4569 άγγιξε το ποσό που δαπάνησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να προχωρήσει σε αγορές ομολόγων όπως ανακοινώθηκε επίσημα.

Επιπρόσθετα η τράπεζα προχώρησε και σε αγορές καλυμμένων ομολογιών αξίας 116,107 δισ. ευρώ και στην αγορά ABS ύψους 11,86 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για την 27η εβδομάδα που η ΕΚΤ εφαρμόζει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο τυπικά ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2016, αν και ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι έχει προαναγγείλει ότι μπορεί να υπάρξει παράτασή του εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Exit mobile version