search icon

Ευρώπη

Reuters: Οι Εργατικοί υπόσχονται αύξηση δαπανών κατά 82,9 δισ. λίρες

Η αύξηση δαπανών θα προέλθει από αύξηση της φορολογίας σε πλούσιους και επιχειρήσεις σύμφωνα με το μανιφέστο που παρουσιάσαν σήμερα

epa05952210 Britain's Labour Party Leader Jeremy Corbyn speaks during the launch of his party's election campaign in Manchester, north west England, 09 May 2017. British Prime Minister Theresa May has called a snap general election for 08 June 2017. EPA/NIGEL RODDIS

Την αύξηση των ετήσιων κυβερνητικών δαπανών κατά 82,9 δισ. λίρες μέχρι το 2023/24 υποσχέθηκε το βρετανικό Εργατικό Κόμμα εφόσον κερδίσει τις εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, επιπλέον των αυξήσεων των δημόσιων επενδύσεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που παρουσίασαν οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν οι πρόσθετες δαπάνες θα προέλθουν από τους υψηλότερους φόρους σε υψηλόμισθους και επιχειρήσεις.

Το κόμμα δήλωσε ότι θα επιδιώξει να διατηρήσει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό για μη επενδυτικές δαπάνες μετά από πέντε χρόνια και να κρατήσει τις πληρωμές τόκων κάτω από το 10% των φορολογικών εσόδων, αλλά θα εγκαταλείψει τις διακηρύξεις αυτές εάν η Τράπεζα της Αγγλίας επαναφέρει την ποσοτική χαλάρωση.

Exit mobile version