search icon

Ευρώπη

Σε υψηλό 10ετίας οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Οκτώβριο

Σημαντική άνοδος των πωλήσεων σε Γερμανία και Γαλλία, καθώς και αύξηση της ζήτησης για οχήματα της Volkswagen, η οποία ανακοίνωσε άνοδο 29%

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ σημείωσαν αύξηση κατά 8,7% τον Οκτώβριο, καταγράφοντας υψηλό δεκαετίας, κυρίως χάρη στην άνοδο των πωλήσεων σε Γερμανία και Γαλλία, καθώς και στην αύξηση της ζήτησης για οχήματα της Volkswagen, η οποία ανακοίνωσε άνοδο 29%.

Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο πωλήθηκαν 1,18 εκατ. οχήματα που είναι το υψηλότερο νούμερο από το 2009 σε επίπεδο μήνα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Τον Οκτώβριο του 2018 οι πωλήσεις είχαν μειωθεί κατά 7,3% μετά την επιβολή αυστηρότερων κανόνων για τις εκπομπές ρύπων. «Ως αποτέλεσμα, σχεδόν όλε οι ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν αυξήσεις τον Οκτώβριο με την εξαίρεση της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου»,ανέφερε η Ένωση.

Η Ένωση, τα μέλη της οποίας περιλαμβάνουν τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων, ανέφερε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13% στη Γερμανία και κατά 8,7% στη Γαλλία, ενώ ενισχύθηκαν κατά 6,7% στην Ιταλία και κατά 6,3% στην Ισπανία. Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 6,7%.

Το πρώτο δεκάμηνο του 2019 οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 0,7% εν συγκρίσει με την ίδια περίοδο έναν χρόνο πριν.

Exit mobile version