search icon

Ευρώπη

Στο «στόχαστρο» του εισαγγελέα άλλοι 40 ύποπτοι για την κατάρρευση της γέφυρας στην Γένοβα

Η κίνηση των εισαγγελέων διευρύνει την έρευνα που ξεκίνησε πέρυσι, μετά την κατάρρευση ενός τμήματος της γέφυρας Morandi στη βόρεια πόλη της Γένοβας, με αποτέλεσμα τον θάνατο 43 ανθρώπων

Οι Ιταλοί εισαγγελείς έχουν τοποθετήσει περίπου 40 ακόμη άτομα υπό έρευνα για την κατάρρευση της γέφυρας στον αυτοκινητόδρομο στη Γένοβα το περασμένο καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένων πρώην στελεχών των μονάδων της εταιρείας Atlantia και του υπουργείου Μεταφορών, σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται το Reuters.

Πρώην στελέχη της κρατικής εταιρείας συντήρησης δρόμων Anas βρίσκονται επίσης υπό έρευνα, ανέφεραν οι πηγές.

Η κίνηση των εισαγγελέων διευρύνει την έρευνα που ξεκίνησε πέρυσι, μετά την κατάρρευση ενός τμήματος της γέφυρας Morandi στη βόρεια πόλη της Γένοβας, με αποτέλεσμα τον θάνατο 43 ανθρώπων.

Η γέφυρα είναι μέρος του αυτοκινητόδρομου Α10, ο οποίος συνδέει τη Γένοβα με τα γαλλικά σύνορα και διοικείται από την εταιρεία διαχείρισης διοδίων Autostrade, μονάδα της εταιρείας υποδομών Atlantia.

Οι 40 περίπου πρόσθετοι ύποπτοι – από τις μονάδες της Atlantia Autostrade και Spea Engineering – προστίθενται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ατλ Atlantia αντικής Giovanni Castellucci, τσον Πρόεδρο Fabio Cerchiai και άλλους 19 υπαλλήλους τόσο από την εταιρεία όσο και από το υπουργείο Μεταφορών που τέθηκαν υπό έρευνα πέρυσι.

“Το υπουργείο αναμένει ήρεμα την έρευνα των εισαγγελέων, εξασφαλίζοντας παράλληλα πλήρη συνεργασία για να βρεθεί η πλήρης αλήθεια”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών.

Exit mobile version