search icon

Ευρώπη

Τουρκία: Aυξάνονται οι νεκροί μετά τον φονικό σεισμό – Στους 26 τα θύματα, 880 τραυματίες

Μια γυναίκα και τα τρία από τα παιδιά της ανασύρθηκαν ζωντανοί - Συνεχίζονται οι έρευνες από τα σωστικά συνεργεία

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία για την ανεύρεση επιζώντων στα συντρίμμια κτιρίων στη Σμύρνη, μετά τον χθεσινό σεισμό στο Αιγαίο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 26 άτομα μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 880, σύμφωνα με την τουρκική αρχή διαχείρισης καταστροφών AFAD.

Τουλάχιστον 743 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Σμύρνη και σε γειτονικές επαρχίες, 5 στην Μανίσα, 2 στο Μπαλίκεσιρ και 54 στο Αϊδίνιο.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε ότι 435 άνθρωποι λαμβάνουν θεραπεία, ενώ 25 βρίσκονται στην εντατική και 9 υποβάλλονται σε επεμβάσεις.

Επίσης σημείωσε ότι 504 έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και ότι ιατρικές ομάδες και συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν να εργάζονται στην Σμύρνη για να «ανακουφίσουν τον πόνο» των ανθρώπων.

Τουλάχιστον 389 μετασεισμοί, με 33 να είναι ισχυρότεροι από 4.0 βαθμούς καταγράφηκαν, σύμφωνα με την AFAD.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν απεγκλωβίσει τουλάχιστον 100 ανθρώπους από τα συντρίμμια μέχρι στιγμής, σημείωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ.

Μια γυναίκα και τα τρία από τα παιδιά της ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα ενός κτιρίου που κατέρρευσε στη Σμύρνη, αφού έμειναν παγιδευμένοι επί σχεδόν 23 ώρες, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής,όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΑΜΠΕ. Οι διασώστες συνεχίζουν την προσπάθεια να απεγκλωβίσουν άλλο ένα παιδί, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια.

Από τη σεισμική δόνηση κατέρρευσαν τουλάχιστον 20 κτίρια στη Σμύρνη. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκαν σε εννέα κτίρια και συνεχίζονται σε άλλα οκτώ, ανέφεραν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Exit mobile version