search icon

Ευρώπη

Τράπεζα της Ισπανίας: Αναθεωρεί προς τα πάνω το οικονομικό outlook του 2015-16

Ετήσιες προβλέψεις για ανάπτυξη 3,2% για το 2015 και για το 2016 στο 2,8% από το 2,7%.

Ανοδικά αναθεωρεί τις προβλέψεις της για την πορεία της ισπανικής οικονομίας το 2015 και το 2016, η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας, την ώρα πάντως που προειδοποιεί ότι η αβεβαιότητα από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις και τις δημοσιονομικές πολιτικές ίσως αποδειχθεί επιζήμια.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένει ο ρυθμός ανάπτυξης το τέταρτο τρίμηνο να διαμορφωθεί και πάλι στο 0,8%, μετά την ελαφρά επιβράδυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, αναθεώρησε ανοδικά τις ετήσιες προβλέψεις ανάπτυξης για το 2015 στο 3,2% από το 3,1% και για το 2016 στο 2,8% από το 2,7%.

Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, στους αρνητικούς παράγοντες για την οικονομία περιλαμβάνονται οι ανησυχίες για την πολιτική της ισπανικής κυβέρνησης καθώς και η ενδεχομένως βαθύτερη της αναμενόμενης επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές.
«Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό της χώρας, ο βασικός λόγος αβεβαιότητας συνδέεται με την εξέλιξη των οικονομικών πολιτικών, δεδομένου του πόσο η ατζέντα μεταρρυθμίσεων και ειδικότερα οι δημοσιονομικές πολιτικές πλήττουν την εμπιστοσύνη», ανέφερε στη μηνιαία της έκθεση η Τράπεζα της Ισπανίας.

Exit mobile version