search icon

Ευρώπη

Βρετανία: Lockdown έως το φθινόπωρο προβλέπουν οι επιδημιολόγοι

Lockdown «τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα» και περιοριστικά μέτρα έως και το φθινόπωρο

epa08811187 A pedestrian walks past a Coronavirus sign in London, Britain, 10 November 2020. The UK remains in its second national lockdown. This comes as news reports state that Covid-19 related deaths in Britain have increased by 46 percent in less than a week. Meanwhile British Prime Minister Boris Johnson has sated that a vaccine could be available by Christmas. EPA/ANDY RAIN

Περιοριστικά μέτρα με lockdown έως το Φθινόπωρο προβλέπει ο εκ των κορυφαίων επιδημιολόγων της Βρετανίας και μέλος της επιτροπής SAGE. Ο καθηγητής Nιλ Φέργκιουσν δήλωσε ότι η χαλάρωση των κανόνων θα είναι μόνο μια «σταδιακή διαδικασία» – παρά τις ενδείξεις μείωσης κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Αιτία είναι το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού και η αδυναμία πρόβλεψης το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Ο Φέργκιουσον είναι ο δεύτερος επιδημιολόγος μετά την Σούζαν Χόπκινς που προβλέπει δύσκολες ημέρες για την Αγγλία «τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα». Ο ίδιος προτρέπει τους πολίτες να «συνεχίσουν» να ζουν με τους κανόνες των lockdown παρά τον εμβολιασμό.

Η AstraZeneca ελπίζει να παραδίδει σε εβδομαδιαία βάση 2 εκατομμύρια δόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η Mirror για να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ευάλωτων ομάδων θα πρέπει να εμβολιάζονται έως και 400.000 την ημέρα.

Διαβάστε ακόμη: 

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Το πρόβλημα που μπορεί να οδηγήσει σε ολιγοήμερη παράταση

Επίδομα θέρμανσης: Αλαλούμ στις πολυκατοικίες με την ενεργοποίηση της… Ενεργοποίησης Πληρωμής (pics)

Λιανεμπόριο: Πώς θα γίνει η χαλάρωση των μέτρων – Τα σενάρια που εξετάζονται

Exit mobile version