search icon

Ναυτιλία

Λιμάνι Λαυρίου: Σε τροχιά ανάπτυξης και το 2023 – Πάνω από τους στόχους τζίρος και κέρδη το α΄εξάμηνο

O κύκλος εργασιών και η κερδοφορία του ΟΛΛ ΑΕ υπερβαίνουν τους στόχους του εγκεκριμένου προϋπολογισμού κατά 44% - Η αποδοτική πορεία δίνει το δικαίωμα στη διοίκηση για μέρισμα προς τον Μέτοχο

Έπειτα από μια χρονιά ρεκόρ, με το λιμάνι του Λαυρίου, το περασμένο έτος να είναι το πρώτο κρατικό λιμάνι της χώρας από πλευράς κύκλου εργασιών και κερδοφορίας, η πορεία του Οργανισμού είνα εξίσου αποδοτική, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2023.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΛΛ: «για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2023, ο κύκλος εργασιών και η κερδοφορία του ΟΛΛ ΑΕ υπερβαίνουν τους στόχους του εγκεκριμένου προϋπολογισμού κατά 44%.

Η πορεία αυτή δίνει το δικαίωμα στη διοίκηση να προτείνει σταθερά αυξημένο μέρισμα προς τον Μέτοχο, ενώ διατηρείται συνεχώς σε υψηλά επίπεδα η ρευστότητα της εταιρίας.

Η αυξημένη ρευστότητα βασίζεται στην ανάκτηση παλαιών οφειλών προς τον ΟΛΛ ΑΕ και στον επιτυχή πλειστηριασμό δύο πλοίων και επιτρέπει στον ΟΛΛ ΑΕ να εφαρμόζει πολιτικές άμεσης εξόφλησης των υποχρεώσεών του προς τρίτους, συμβάλλοντας στην αύξηση ρευστότητας της τοπικής οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά τις βασικές δραστηριότητες του Λιμένος Λαυρίου και τις υποδομές, η διοίκηση του ΟΛΛ ΑΕ αναφέρει:

1) Κρουαζιέρα

2) Πλοία Διεθνών Πλόων

3) Τομέας Σκαφών Αναψυχής

4) Υποδομές

5) Περιβάλλον

Ο ΟΛΛ ΑΕ δημιούργησε το 2023 Τμήμα Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης και ήδη:

6) Κοινωνικό έργο

Ο ΟΛΛ ΑΕ σταθερά στηρίζει το Κέντρο Υγείας Λαυρίου, το Κ. Λιμεναρχείο Λαυρίου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία, αλλά και άλλους Φορείς συνδεόμενους με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Η διοίκηση του ΟΛΛ ΑΕ προσδοκώντας σε ένα εξίσου επιτυχημένο Β΄ εξάμηνο για το 2023, θα ήθελε να ευχαριστήσει τους ελάχιστους εργαζόμενους στον Οργανισμό για την υπερπροσπάθειά τους, τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΛΛ ΑΕ, το Κ. Λιμεναρχείο Λαυρίου, το Τελωνείο Λαυρίου, τον Σύνδεσμο Εργατών Λιμένος Λαυρίου και όλους όσοι συμβάλλουν άμεσα ή έμμεσα στην πορεία του Οργανισμού.

Πρωταρχική στρατηγική επιλογή της διοίκησης είναι η οικονομική ευρωστία του Οργανισμού προς όφελος του Μετόχου και εν τέλει του Ελληνικού Δημοσίου και η λειτουργία του λιμένος ως πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης νέου πλούτου και διεύρυνσης της αγοράς εργασίας.

Τέλος, σημειώνεται ότι ανακοινώθηκε από τον Μέτοχο του ΟΛΛ ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ) η έναρξη τη της διαδικασίας διάθεσης του 67% των μετοχών του ΟΛΛ ΑΕ σε ιδιώτες.

Προφανώς η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με την οικονομική πορεία του ΟΛΛ ΑΕ τα τελευταία χρόνια και βεβαίως σηματοδοτεί τη δυνατότητα της ραγδαίας ανάπτυξης του ΟΛΛ ΑΕ, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας.

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Σε υψηλό τριών εβδομάδων ο χρυσός

Αυτό ψηφίστηκε ως το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version