search icon

Οικονομία

Αποφασίζει σήμερα η Επ. Κεφαλαιαγοράς για τις ανοικτές πωλήσεις

Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά για την άρση της απαγόρευσης των ανοικτών πωλήσεων ( short selling ) στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ωστόσο, όπως αναφέρουν ορισμένες πληροφορίες υπάρχει και πιθανότητα να αποφασισθεί και μερική άρση των ανοικτών πωλήσεων.

Του Δημήτρη Παφίλα

Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά για την άρση της απαγόρευσης των ανοικτών πωλήσεων ( short selling ) στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (φωτ. ο πρόεδρος Κων/νος Μποτόπουλος), ωστόσο, όπως αναφέρουν ορισμένες πληροφορίες υπάρχει και πιθανότητα να αποφασισθεί και μερική άρση των ανοικτών πωλήσεων.

Δηλαδή, η Επιτροπή μπορεί να ζητήσει την συνέχιση της διενέργειας των ανοικτών πωλήσεων για τις Τράπεζες, μέχρις ότου πραγματοποιήσουν τις αυξήσεις κεφαλαίου τους. Σε κάθε περίπτωση δεδομένου των συνθηκών η απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων συναντά δυσκολίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, η Ελλάδα και η Ισπανία έχουν διατηρήσει την απαγόρευση.  (σ.σ. οι τράπεζες έχουν ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες την παράταση κατά 2 μήνες στις αυξήσεις κεφαλαίου) Η  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αρνείται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο πριν λάβει την απόφαση, καθώς βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Κεφαλαιαγορών ( ESMA) και πριν ληφθεί η απόφαση αυτή πρέπει να επικυρωθεί από την ESMA.

Exit mobile version