search icon

Οικονομία

Απώλειες 2,17% για Nikkei – Ενίσχυση του γεν ενόψει των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ

Πτωτικό κλείσιμο για τις ασιατικές μετοχές μετά την ενίσχυση του γεν με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής πριν τη δημοσιοποίηση  των αμερικανικών στοιχείων για την απασχόληση που ενδέχεται να ξεκαθαρίσουν το τοπίο σχετικά με το πότε η Fed θα σταματήσει το πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Πτωτικό κλείσιμο για τις ασιατικές μετοχές μετά την ενίσχυση του γεν με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής πριν τη δημοσιοποίηση  των αμερικανικών στοιχείων για την απασχόληση που ενδέχεται να ξεκαθαρίσουν το τοπίο σχετικά με το πότε η Fed θα σταματήσει το πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.  

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Τoyota είδε τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 1,7%, ενώ ο Nikkei σημείωσε απώλειες 2,17% υποχωρώντας από τα υψηλά εξαετίας. Η Toppan Printing έχασε 6,7% στο Τόκιο μετά την ανακοίνωση ότι θα πουλήσει 80 δισ. γεν (ή 781 εκατ. δολάρια) σε μετατρέψιμα ομόλογα. Η μετοχή της Speco ενισχύθηκε κατά 5,7% οδηγώντας τις μετοχές της αμυντικής βιομηχανίας  της Νότιας Κορέας ψηλότερα μετά τη δήλωση δύο στελεχών της κυβέρνησης ότι ο θείος του ηγέτη της Ν. Κορέας  Jang Song Thaek πιθανότατα απαλάχθηκε από τα καθήκοντά του ως αντιπρόεδρος της Εθνικής  Επιτροπής Αμυνας.

Ο MSCI Asia Pacific υποχωρούσε νωρίτερα κατά 1% στις 140,33 μονάδες στο Χονγκ Κονγκ και οι μετοχές και των 10 βιομηχανικών ομίλων που διαπραγματεύονται στον δείκτη σημείωσαν πτώση.

“Οι αποτιμήσεις έχουν καταστήσει τις μετοχές και τα πολύτιμα μέταλλα τα πιο ευάλωτα assets στα πρώτα στάδια μιας ενδεχόμενης αλλαγής στη νομισματική πολιτική”, αναφέρει ο Ric Spooner, επικεφαλής αναλυτής αγορών της CMC Markets. “Οι αγοραστές ενημερώνονται και είναι προετοιμασμένοι να περιμένουν διορθώσεις πριν κάνουν προσθήκες στα χαρτοφυλάκιά τους”, συμπληρώνει ο ίδιος.

Συνολικά, ο MSCI Asia Pacific ενισχύθηκε κατά 9,6% σε ένα έτος, ενώ χθες ο δείκτης υποχώρησε κατά 14 φορές  τα εκτιμώμενα κέρδη.

Στους τοπικούς δείκτες  ο ιαπωνικός Topix έχασε 1,7%, ο Nikkei 2,17%, ο αυστραλιανός  S&P/ASX 200 είχε άνοδο 0,3% εν μέσω φημών ότι θα μειωθεί το βασικό επιτόκιο, στη Ν. Κορέα ο  Kospi έχασε 1,1% και στη Ν. Ζηλανδία  ο NZX 50 υποχώρησε 1% που είναι και η μεγαλύτερη πτώση μέσα σε 5 μήνες.  Τα futures του  S&P 500  σημειώνουν οριακή άνοδο μικρότερη του 0,1%.

Στη Σιγκαπούρη ο Straits Times υποχώρησε κατά 0,4% και στην Ταϊβάν ο Taiex είχε άνοδο 0,3%. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε 0,5%, ενώ ο κινεζικός Shanghai Composite είχε άνοδο 1,6% 

Exit mobile version