search icon

Οικονομία

Διαφημίσεις σε μορφή βίντεο εισάγει το Facebook στην κεντρική σελίδα του

Την εισαγωγή των διαφημίσεων με μορφή βίντεο ξεκινά πειραματικά το Facebook από την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου.

Την εισαγωγή των διαφημίσεων με μορφή βίντεο ξεκινά πειραματικά το Facebook από την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου. Οι βιντεοδιαφημίσεις θα εμφανίζονται δοκιμαστικά και σταδιακά για περίπου 15 δευτερόλεπτα στην κεντρική σελίδα του πάνω από 1 δισ. χρηστών, με σκοπό τη συγκέντρωση του μεριδίου (66,4 δισ. ευρώ) που θα απορροφούσε κανονικά η τηλεόραση.

Η πρώτη διαφήμιση που θα παιχτεί σε μορφή βίντεο θα είναι για την αναμενόμενη ταινία “Divergent”  η οποία θα παιχτεί τόσο μέσω υπολογιστή όσο και στα smartphones και τα tablets. Δεν είναι γνωστό ποιες άλλες διαφημίσεις θα παιχτούν κατά την διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Facebook, οι διαφημίσεις θα εμφανίζονται στην κεντρική σελίδα και θα παίζουν χωρίς ήχο, χωρίς να χρειάζεται να τις “επιλέξει” ο χρήστης.
Η κίνηση αυτή ετοιμαζόταν από καιρό, ωστόσο, ο ιδρυτής και CEO του κοινωνικού δικτύου δίσταζε να κάνει την αρχή φοβούμενος τις αντιδράσεις των χρηστών του Facebook.

Αν και δεν είναι ακόμα γνωστό το ποσό που θα χρεώνει τις διαφημίσεις, η Wall Street Journal τον Αύγουστο είχε κάνει λόγο για 2 εκατομμύρια την ημέρα.

Exit mobile version