Νέα χαμηλότερη τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ δίνει η Alpha Finance, στα 11,9 ευρώ από 14,8 προηγουμένως, με σύσταση outperform από neutral.
Η επίδοση του ΟΤΕ στα τελευταία δύο τρίμηνα δείχνει σημάδια σταθεροποίησης σε ορισμένους τομείς, αναφέρει η χρηματιστηριακή. Την ίδια στιγμή και οι ελεύθερες ταμειακές ροές σταθεροποιούνται με την πρόβλεψη για το σύνολο του 2014 να τοποθετείται στα 309 εκατ. ευρώ.
Όμως, παρά τα θετικά σημάδια, η πολιτική αβεβαιότητα και η συζήτηση σχετικά με το ελληνικό χρέος για το 2015-16 έχουν οδηγήσει σε απώλειες τόσο τη χρηματιστηριακή αγορά όσο και την αγορά ομολόγων.
Η σύσταση της Alpha Finance υποδηλώνει ότι η μετοχή του ΟΤΕ θα μπορούσε να υπεραποδώσει έναντι της αγοράς.
Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της χρηματιστηριακής, τα κέρδη ανα μετοχή για το σύνολο του 2014 αναμένονται στα 0,54 ευρώ, για το 2015 στα 0,59 ευρώ και για το 2016 στα 0,79 ευρώ.