search icon

Οικονομία

Στα υψηλά ενός μήνα οι ευρωπαϊκές αγορές – Κέρδη άνω του 1% για τον DAX

Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να βλέπουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη μελλοντική πορεία της οικονομίας τόσο της Ιαπωνίας όσο και της Κίνας ενώ και ο Bernanke διαβεβαίωσε ότι η Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίζει να στηρίζει την αμερικανική οικονομία για όσο χρειαστεί.

(Upd) Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να βλέπουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη μελλοντική πορεία της οικονομίας τόσο της Ιαπωνίας όσο και της Κίνας ενώ και ο Bernanke διαβεβαίωσε ότι η Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίζει να στηρίζει την αμερικανική οικονομία για όσο χρειαστεί.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε κέρδη 0, 66% στις 6.543 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε ανοδικά 0,74% στις 3.869 μονάδες και ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 1,15% στις 8.159 μονάδες. 

Κέρδη 2,57% για την Commerzbank ενώ και η Deutsche Bank κέρδισε 1,44%.

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε αμετάβλητος στις 15.677 μονάδες ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 με μικρά κέρδη 0,38% έκλεισε στις 8.024 μονάδες.

Ο  FTSEurofirst 300 Index έκλεισε με κέρση 0,6% στις 1.197 μονάδες ενώ ο Stoxx Europe 600 κατέγραψε άνοδο 0,73% στις 297 μονάδες. Ο δείκτης έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο ενός μήνα αυτή την εβδομάδα μετά τα εταιρικά αποτελέσματα της Alcoa που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις.

“Οι ευρωπαϊκές χρηματαγορέςκινήθηκαν υψηλότερα χάρη στα σχόλια του Bernanke ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική θα συνεχιστεί στο προσεχές μέλλον”, δήλωσε o Stephane Ekolo της Market Securities, στο Bloomberg. Η διατήρηση της ίδιας πολιτικής δημιουργεί αισιοδοξία.”

Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed έδειξαν ότι για να περιοριστεί το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων – κάτι που ήθελαν σχεδόν τα μισά μέλη της Fed- θα χρειαστούν περαιτέρω ενδείξεις για βελτίωση της αγοράς ομολόγων αλλά και βελτίωση των δεικτών της αγοράς εργασίας.

Ανάμεσα στους πιο κερδισμένους της σημερινής συνεδρίασης η Associated British Foods που σημείωσε άλμα 5,8% έπειτα από την ανακοίνωση ότι τα έσοδα 40 εβδομάδων, μέχρι τις 22 Ιουνίου, αυξήθηκαν κατά 9%.

Οι μετοχές της Telekom Austria κέρδισαν 2% μετά την αναβάθμιση τους από την Goldman Sachs σε “neutral” από “sell”.

Η EasyJet Plc κινήθηκε ανοδικά 1,4% πριν την συνεδρίαση των μετόχων για την αγορά αεροσκαφών 135 Airbus της SAS.

Η Hays κέρδισε 4,3% στις 99,05 πένες μετά την ανακοίνωση για κέρδη του τέταρτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 3%.

Η Ashmore Group, Βρετανική διαχειρίστρια funds που εξειδικεύεται στις αναδυόμενες αγορές, κέρδισε 6,3% στις 373,8 πένες αφού ανακοίνωσε καθαρές εισροές ύψους 4,5 δισ. στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο.

 

Exit mobile version