search icon

Οικονομία

Πωλητήριο σε χιλιάδες βίλες και εξοχικά στη μισή αξία τους


Χιλιάδες βίλες στα νησιά και πολυτελή σπίτια σε αστικές περιοχές, έχουν βγει στο σφυρί τους τελευταίους μήνες λόγω της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με την «Ημερησία του Σαββάτου».

Χιλιάδες βίλες στα νησιά και πολυτελή σπίτια σε αστικές περιοχές, έχουν βγει στο σφυρί τους τελευταίους μήνες λόγω της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με την «Ημερησία του Σαββάτου».
Σύμφωνα με ειδικούς της κτηματαγοράς, σε όλη την Ελλάδα εκτιμάται ότι 30 – 40 χιλιάδες εξοχικές βίλες έχουν βάλει πωλητήριο σε τιμές από 200 χιλ. μέχρι 10 εκατ. ευρώ.
Μόνο στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, πωλούνται τουλάχιστον 3.000 βίλες. Η τιμή τους συνήθως αρχίζει από το ένα εκατομμύριο ευρώ φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Ωστόσο, όπως λένε κτηματομεσίτες, οι αγοραπωλησίες είναι ελάχιστες και τις περισσότερες φορές γίνονται σε τιμές έως και 60% χαμηλότερα από την αρχική ζητούμενη από τον πωλητή.
Στα γραφεία των μεγάλων μεσιτικών γραφείων φτάνουν κατά δεκάδες οι φάκελοι με τα προς πώληση ακίνητα με την επισήμανση «άκρως εμπιστευτικό».
Πρόκειται κυρίως για δεύτερες κατοικίες που δίνονται όσο όσο από γνωστούς και μη επιχειρηματίες, πολιτικούς, ηθοποιούς και τραγουδιστές, αλλά και από πετυχημένους στο χώρο του χρηματιστηρίου που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση.
Όπως λένε γνώστες της αγοράς, πολλοί από τους ανθρώπους που πουλάνε ακίνητα βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη φυλακή λόγω χρεών και αναγκάζονται να δώσουν τα σπίτια τους ακόμη και κάτω από την αντικειμενική αξία.
Άλλοι φυσικά πουλάνε για να γλιτώσουν από τους υπέρογκους φόρους, αλλά και από τα έξοδα συντήρησης. Τέλος, υπάρχουν και αρκετές off shore εταιρείες που θέλουν να πουλήσουν την ακίνητη περιουσία τους, φοβούμενοι εκτεταμένο έλεγχο.

Exit mobile version