search icon

Οικονομία

Πτωτικές τάσεις στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημειώνουν σήμερα μικρές μεταβολές έπειτα την άνοδο σχεδόν σε υψηλά πενταετίας την προηγούμενη εβδομάδα και το άλμα του Nikkei σε υψηλά πενταετίας λόγω της εξασθένισης του γεν.

(Upd 13:07) Περαιτέρω απώλειες για τους ευρωπαϊκούς δείκτες με τον FTSE 100 να σημειώνει πτώση 0,24% τον CAC 40 πτώση 0,43% και τον DAX πτώση 0,63%. Παράλληλα, σημειώθηκε νέα πτώση στο κόστος δανεισμού της Ιταλίας σε νέες δημοπρασίες και υπερκάλυψη του ποσού στις σημερινές δημοπρασίες ομολόγων και άλλων τίτλων στην Ιταλία, η οποία άντλησε το ποσό των 8 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για 5,25 έως 8 δισ. ευρώ.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημειώνουν σήμερα μικρές μεταβολές έπειτα την άνοδο σχεδόν σε υψηλά πενταετίας την προηγούμενη εβδομάδα και το άλμα του Nikkei σε υψηλά πενταετίας λόγω της εξασθένισης του γεν.
Η Adecco SA (ADEN) και η Vestas Wind Systems σημειώνουν άνοδο 1,3% έπειτα από την αναβάθμιση των μετοχών από τους αναλυτές. Η Commerzbank σημείωσε απώλειες 3,1% μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt ότι προτίθεται να πουλήσει νέες μετοχές αυτήν την εβδομάδα.
Ο Γερμανικός DAX σημείωνε νωρίτερα μικρές μεταβολές στις 8.282,09 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 0,14% στις 3.948,45 μονάδες.
Ο δείκτης Stoxx Europe 600 σκαρφαλώνει 0,1% στις 305.26 μονάδες στο Λονδίνο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2008. Ο δείκτης ανέβηκε 1,3% την περασμένη εβδομάδα αφού εταιρίες όπως η BT Group Plc και η Hochtief AG ανακοίνωσαν κέρδη καλύτερα του αναμενόμενου και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι έκανε δηλώσεις για ευνοϊκότερα επιτόκια εφόσον χρειαστεί. 
Επιπλέον να σημειώσουμε ότι σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες, για να συζητηθεί η πρόοδος των προγραμμάτων της Κύπρου και της Ισπανίας αλλά και να συμφωνηθεί η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα.

Exit mobile version