search icon

Οικονομία

Πληρώθηκε το ομόλογο των 5,6 δισ. ευρώ – σύσκεψη Στουρνάρα για τράπεζες

Aυτή την ώρα ο κ. Στουρνάρας έχει σύσκεψη με τον διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλο και την επικεφαλής του ΤΧΣ κα Αναστασία Σακελλαρίου.

Το ελληνικό Δημόσιο πλήρωσε σήμερα το ομόλογο των 5,6 δισ. ευρώ που έληγε με την βοήθεια της δόσης των 4,3 δισ. ευρώ που έλαβε από την Ευρωπαική Ένωση. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τα υπόλοιπα χρήματα καλύφθηκαν από τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους.

Στις 31 Μαΐου αναμένεται να εγκριθεί η καταβολή της δόσης του 1,8 δισ. ευρώ απο το ΔΝΤ και στα μέσα Ιουνίου έχει προγραμματιστεί η απόφαση καταβολής των 3,3 δις. ευρώ του β τριμήνου του 2013 από το δάνειο της Κομισιόν. Στο τέλος Αυγούστου το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να πληρώσει ένα νέο πακέτο λήξεων ομολόγων ύψους 4,9 δις. ευρώ.

Αυτή την ώρα ο κ. Στουρνάρας έχει σύσκεψη με τον διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλο και την επικεφαλής του ΤΧΣ κα Αναστασία Σακελλαρίου.

Νωρίτερα ο κ. Στουρνάρας παραβρέθηκε σε συνάντηση υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικων Γ. Μαυραγάνη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε εκτενώς η Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Exit mobile version