Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι σε θέση να υποδεικνύει στην Γαλλία την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει, δήλωσε την Τετάρτη ο Γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολάντ.
Ο ρόλος της Κομισιόν δεν είναι να “μας υποδεικνύει τι θα κάνουμε” ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι “όσον αφορά στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού συστήματος, είναι δικό μας θέμα και μόνο, εμείς θα πούμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος να επιτευχθεί ο στόχος αυτός”.
Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό είχε δηλώσει: “Αν σκέφτομαι τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, δεν είναι επειδή μας το ζήτησαν οι Βρυξέλλες, είναι επειδή γνωρίζουμε ότι υπάρχει ανάγκη να σώσουμε το σύστημά μας με τον καταμερισμό στην επιβολή εισφορών”.
Ο υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι συστάσεις που έγιναν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή “ενδυναμώνουν τις θέσεις της κυβέρνησης” στα θέματα της αγοράς εργασίας, της ανταγωνιστικότητας και του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Πηγή:www.capital.gr