search icon

Οικονομία

Με απώλειες έκλεισαν το εξάμηνο οι ευρωπαϊκές αγορές

(Upd) Έχασαν την αρχική τους ώθηση οι ευρωπαϊκές αγορές αφού οι φαρμακοβιομηχανίες υποχώρησαν παραμερίζοντας την αρχική αισιοδοξία από τα θετικά στοιχεία για την οικονομία της Ιαπωνίας. 

(Upd) Έχασαν την αρχική τους ώθηση οι ευρωπαϊκές αγορές αφού οι φαρμακοβιομηχανίες υποχώρησαν παραμερίζοντας την αρχική αισιοδοξία από τα θετικά στοιχεία για την οικονομία της Ιαπωνίας. 

Η Roche Holding AG, κατασκευάστρια του αντικαρκινικού φαρμάκου Avastin, έχασε περισσότερο από 2% οδηγώντας σε απώλειες το δείκτη Stoxx Europe 600. Ενώ και η British American Tobacco ήταν ο μεγάλος χαμένος στον Stoxx 600 χάνοντας 2.2%. Η Mediaset SpA σκαρφάλωσε 1.8% έπειτα από την αύξηση της τιμής στόχου από την Credit Suisse Group. Η Serco Group Plc κέρδισε 3,2% έπειτα από την πρόβλεψη ότι η αύξηση των εισοδημάτων της κατά το πρώτο εξάμηνο θα ξεπεράσει τις εκτιμήσεις. 

Ο STOXX Europe 600 είχε απώλειες 0.50% στις 285 μονάδες. Ο δείκτης έχει καταγράψει άνοδο 2,5% αυτή την εβδομάδα ανακόπτοντας την πτώση πέντε εβδομάδων.

Oι οικονομικές αγορές δεν κατάλαβαν τι ήθελε να πει ο Ben Bernanke με το “φρένο” στην στήριξη της οικονομίας (τύπωμα χρήματος), υποστηρίξε χθες ο Dennis Lockhart, πρόεδρος της Atlanta Fed Ban. “Πιστεύω ότι ο Bernanke είπε, χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο σιγά – σιγά και κάποιοι παράγοντες της αγοράς κατάλαβαν με τη μία, ανέφερε ο Lockhart κατά την ομιλία του στο Kiwanis Club της Marietta. Όπως δήλωσε ο Lockhart περιμένει η ανάπτυξη να αρχίσει να αυξάνει ενώ η ανεργία να μειώνεται σταθερά και αν συμβεί αυτό η αμερικανική οικονομία δεν θα χρειαστεί άλλη βοήθεια αφού θα επέλθει η σταθερότητα.

Η οικονομία της Ιαπωνίας ενισχύθηκε το Μάιο καθώς η βιομηχανική παραγωγή παρουσίασε άνοδο και οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν, ενισχύοντας τις οικονομικές πολιτικές του πρωθυπουργού Shinzo Abe για τον τερματισμό του αποπληθωρισμού. Η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε αύξηση 2% από τον Απρίλιο ενώ οι λιανικές πωλήσεις αύξηση κατά 1,5% από το προηγούμενο μήνα.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε οριακή πτώση  0,45%, στις  6.215 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε μικρή πτώση  0,62% στις 3.739 μονάδες ενώ ο γερμανικός DAX επίσης έκλεισε πτωτικά 0.40% κάτω από το όριο των 8.000 μονάδων, κινούμενος στις 7.959 μονάδες.

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημείωσε απώλειες 1,24% στις 15.239, ενώ στην Μαδρίτη ο IBEX κινήθηκε πτωτικά στις 7.763, καταγράφοντας απώλειες 1,04%.

Exit mobile version